Brexit Update

2 min read 1 mrt. 22

Wij houden u op de hoogte over Brexit

Wat betekent Brexit voor uw beleid?

PIA heeft plannen om het beheer van uw polis te garanderen, ongeacht het resultaat van de onderhandelingen over een toekomstige handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk.
 

Wat zijn de Brexit-plannen van PIA?

Op vrijdag 31 januari heeft het Verenigd Koninkrijk officieel de Europese Unie verlaten en is de zogenaamde overgangsperiode ingegaan. Tijdens de overgangsperiode blijft het Verenigd Koninkrijk gebonden aan de EU-regels. In de praktijk verandert er weinig voor bedrijven en hun klanten. Deze fase moet tijd bieden voor onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie over een toekomstige handelsovereenkomst, en loopt volgens de huidige planning af op 31 december 2020.

Als levensverzekeringsmaatschappij met zetel in Ierland heeft PIA thans toegang tot de Britse en de Gibraltarese markt via de zogeheten paspoortregeling. Aan het einde van de overgangsperiode van Brexit komt de paspoortregeling te vervallen en moeten bedrijven op een andere manier toegang krijgen tot deze markten.

Hoewel het resultaat van de onderhandelingen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk nog niet duidelijk is, heeft PIA een aantal plannen klaarliggen om ervoor te zorgen dat zowel de Britse als de Gibraltarese markt toegankelijk blijven en dat uw polis verder kan worden beheerd. Onze klanten staan centraal in ons denkproces en onze prioriteit is om de verstoring van uw polis tot een minimum te beperken.
 

Waar kunt u meer informatie vinden?

Onze meest recente informatie zal beschikbaar zijn op Customer Brexit update.