Beursgenoteerde infrastructuur en inflatie

3 min leestijd 28 feb. 23

Waaruit bestaat infrastructuur?

Met infrastructuur bedoelen we in het algemeen activa die verband houden met de verlening van essentiële diensten voor het optimaal functioneren van de samenleving. Het gaat om vaste activa waarvan wij allemaal dagelijks afhankelijk zijn, zoals nutsvoorzieningen die stroom en water leveren, evenals tol- en spoorwegen die ons in staat stellen te reizen. Infrastructuur kan ook sociaal zijn (met betrekking tot gezondheid, onderwijs of veiligheid) of technologisch (met betrekking tot communicatie of transacties).

Deze bedrijven hebben vaak de volgende kenmerken:

  • Activa op lange termijn die onder langlopende contracten vallen
  • Inkomsten geïndexeerd aan inflatie
  • Stabiele en groeiende kasstromen

Deze kasstromen zijn betrekkelijk voorspelbaar en lijken ons geschikt voor langetermijn beleggers die op zoek zijn naar bronnen van regelmatige en groeiende inkomsten. Hun kapitaalwaarde wordt ook mogelijk ondersteund door vaste activa. 

Waarom beleggen in infrastructuur?

Infrastructuur speelt een belangrijke rol in onze moderne samenleving en vormt de ruggengraat  van de wereldeconomie. Infrastructuur biedt blootstelling aan structurele langetermijn groeitrends, zoals duurzame energie, schoon transport en digitale connectiviteit. Daarom denken we dat deze activaklasse stabiele en regelmatige groeiende kasstromen biedt die een belangrijke  rol kunnen spelen in de portefeuilles van beleggers.

Lees meer

By M&G Investments

De waarde van de fondsen kan zowel dalen als stijgen. Als gevolg daarvan kan de waarde van uw belegging zowel dalen als stijgen, en het is mogelijk dat u uw oorspronkelijke belegging niet volledig terugkrijgt.

Gerelateerde inzichten