Infrastructuur die onze toekomst vorm geeft


Wij investeren in de nieuwe generatie infrastructuur die nieuwe
technologieën zal ondersteunen en de wereld zal revolutioneren

Raadpleeg de woordenlijst voor meer informatie over de financiële termen die in dit artikel worden gebruikt. 

Waarom investeren
in infrastructuur?

  • Infrastructuur is de ruggengraat van de wereldeconomie en houdt de wereld draaiende
  • De beleggingscategorie is de sleutel tot het oplossen van veel van 's werelds belangrijkste en meest urgente problemen, waaronder klimaatverandering en energiezekerheid
  • Investeren in essentiële fysieke infrastructuuractiva biedt het potentieel voor betrouwbare en groeiende inkomsten - een potentiële bron van inflatiebescherming
  • Krachtige langetermijntrends, zoals hernieuwbare energie, digitale connectiviteit en demografie, vormen potentiële bronnen van langetermijngroei

Waarom nu?

  • Wij geloven dat beursgenoteerde infrastructuur het potentieel heeft voor betrouwbare en duurzame groei op lange termijn.

  • Ondernemingen besteden steeds meer aandacht aan ESG-kenmerken bij hun inspanning om betere bedrijven te worden, zowel vanuit financieel oogpunt als met het oog op duurzaamheid.

  • De uitbreiding van overheidsinvesteringen in de nasleep van de coronapandemie, waaronder hogere uitgaven aan infrastructuur, kan gunstig zijn voor deze beleggingscategorie.

Beleggen volgens de
duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s*)


Onze gediversifieerde aanpak investeert in drie verschillende infrastructuurcategorieën: Economisch, Maatschappelijk en Evoluerend. Elke categorie kan bijdragen aan de bevordering van verschillende Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's).

*Hoewel we de SDG's van de VN steunen, zijn we niet verbonden aan de VN en worden onze fondsen niet door hen goedgekeurd.

“Infrastructuur in het bijzonder ondersteunt alle SDG’s. Het vervult een kritieke rol in de samenleving omdat het tot ver in de toekomst impact kan hebben op ontwikkeling, zowel in positieve als negatieve zin. Daarom is het essentieel om te begrijpen welke invloed infrastructuursystemen kunnen hebben op SDG’s.”

Bron: "Infrastructure: Underpinning sustainable development", The United Nations Office for Project Services (UNOPS), 2018.

De waarde van de activa van het fonds kan dalen en stijgen. Dit betekent dat de waarde van uw belegging zowel kan dalen als stijgen en dat u mogelijk minder terugkrijgt dan het oorspronkelijk door u belegde bedrag. Wij verstrekken geen financieel advies. Als u twijfelt of deze belegging geschikt is voor u, neem dan contact op met uw financieel adviseur. De meningen die in dit document worden uitgedrukt, mogen niet worden beschouwd als een aanbeveling, advies of voorspelling.

Meer informatie over M&G Investments