M&G (Lux) Global Listed Infrastructure Fund

Strategische infrastructuur voor de wereld van morgen

Waarom infrastructuur?


Infrastructuur neemt een belangrijke plaats in in het systeem van de moderne samenleving en is de ruggengraat van de wereldeconomie. Wij zijn dan ook van mening dat de potentieel Betrouwbare en groeiende cashflows die door de activaklasse worden gegenereerd, een even belangrijke rol spelen in de portefeuilles van de beleggers.

Elke dag zijn we onbewust afhankelijk van de infrastructuur. Van 's ochtends opstaan, het controleren van je telefoon en het nemen van een douche tot het kijken naar de allerlaatste tv-serie aan het eind van de dag.

 

Het fonds kreeg het Febelfin duurzaamheidslabel "Towards Sustainaibility". Voor meer informatie: towardssustainability.be/en

De waarde van en de inkomsten uit de activa van het fonds kunnen zowel dalen als stijgen. Daardoor zal de waarde van uw belegging zowel kunnen dalen als stijgen. Er bestaat geen garantie dat het fonds zijn doel zal bereiken en het is mogelijk dat u minder terugkrijgt dan u aanvankelijk hebt belegd.


Waarin investeren wij?

Duurzame energie

NextEra

Grootste producent van windenergie ter wereld en marktleider voor energieopslag. Decarbonisatie Een bedrijf dat vooroploopt bij het gebruik van duurzame energie, om sneller koolstofvrij te worden.

Meer informatie

Decarbonisatie

Enel

Een bedrijf dat vooroploopt bij het gebruik van duurzame energie, om sneller koolstofvrij te worden.

Meer informatie

M&G beheert €40,3 miljard aan, infrastructuuractiva.*

*Op 31 December 2020


Waarom M&G?

Een gedifferentieerde en gediversifieerde aanpak

Investeringen buiten het traditionele universum van economische infrastructuur en diversificatie naar sociale en evolutieve infrastructuur, waarbij de beoordeling van milieu-, sociale en governance-overwegingen (ESG) in het beleggingsproces wordt geïntegreerd.

Groeiende inkomsten

Een sterk overtuigingsfonds dat investeert in 40-50 bedrijven met het potentieel voor duurzame dividendgroei op lange termijn, vaak ondersteund door inflatiegeïndexeerde inkomsten.

Lagere volatiliteit

Beursgenoteerde infrastructuur biedt potentieel hogere dividendrendementen en een lagere volatiliteit dan internationale aandelen.

 

Het fonds belegt in de fundamenten van een moderne samenleving - van de fysieke activa die voorzien in onze behoeften aan water, energie en transport, tot de onderwijs- en gezondheidszorgfaciliteiten die onze samenleving koesteren, en de communicatienetwerken die ons met elkaar verbinden in een wereld die steeds digitaler wordt. 

Onze wereldwijde benadering zoekt naar kansen in zowel de ontwikkelde als de ontwikkelingslanden, met een resolute focus op stabiliteit op lange termijn en tegen inflatie beschermde groei in een activaklasse met breedte, diepte en liquiditeit. 

De waarde van en de inkomsten uit de activa van het fonds zullen zowel dalen als stijgen. Dit zal ertoe leiden dat de waarde van uw belegging zowel zal dalen als stijgen. Er is geen garantie dat het fonds zijn doelstelling zal bereiken en het is mogelijk dat u minder terugkrijgt dan u oorspronkelijk hebt belegd. 

Het fonds houdt een klein aantal beleggingen aan, en daarom kan een waardedaling van één belegging een grotere impact hebben dan wanneer het een groter aantal beleggingen zou aanhouden.

Het fonds kan blootgesteld zijn aan verschillende valuta's. Schommelingen in de wisselkoersen kunnen een ongunstig effect hebben op de waarde van uw belegging.

ESG-informatie van externe gegevensverstrekkers kan onvolledig, onnauwkeurig of niet beschikbaar zijn. Het risico bestaat dat de beleggingsbeheerder een effect of een emittent onjuist beoordeelt, waardoor een effect ten onrechte in de portefeuille van het fonds wordt opgenomen of uitgesloten.

Meer details over de risico's die van toepassing zijn op het fonds vindt u in het Prospectus van het fonds.

Het fonds belegt voornamelijk in bedrijfsaandelen en zal daarom waarschijnlijk grotere koersschommelingen ondervinden dan fondsen die beleggen in obligaties en/of contanten.

 

Contacteer het team