M&G (Lux) Global Listed Infrastructure Fund

Strategische infrastructuur voor de wereld van morgen

Waarom infrastructuur?


Infrastructuur neemt een belangrijke plaats in in het systeem van de moderne samenleving en is de ruggengraat van de wereldeconomie. Wij zijn dan ook van mening dat de potentieel stabiele en groeiende cashflows die door de activaklasse worden gegenereerd, een even belangrijke rol spelen in de portefeuilles van de beleggers.

Elke dag zijn we onbewust afhankelijk van de infrastructuur. Van 's ochtends opstaan, het controleren van je telefoon en het nemen van een douche tot het kijken naar de allerlaatste tv-serie aan het eind van de dag.

Het fonds kreeg het Febelfin duurzaamheidslabel "Towards Sustainaibility". Voor meer informatie: towardssustainability.be/en


Waar beleggen we?

American Tower

Bezit, exploiteert en ontwikkelt draadloze communicatie- en zendmasten over de hele wereld.
Ondersteunt de toenemende draadloze penetratie en mobiel datagebruik, aangejaagd door de digitale economie.
Exploiteert ongeveer 40.000 draadloze masten in de VS, 57.000 in India en 43.000 in de rest van de wereld.

Cheung Kong Infrastructure

Belegt in een breed scala van infrastructuuractiva op het gebied van elektriciteitsdistributie, gasdistributie, watervoorziening, windenergie, afvalbeheer en tolwegen.
Trackrecord van 20 jaar met het gebruik van vrije cashflow om te investeren in wereldwijde infrastructuurmogelijkheden en beleggers een groeiend dividend uit te keren.

Equinix

Wereldwijd zakendoen betekent een toenemend gebruik en afhankelijkheid van data bij de samenleving.
Bezit en beheert 190 datacenters die wereldwijd bijna 10.000 bedrijven ondersteunen, waaronder Amazon, Microsoft en Salesforce.

Gas Natural

Mondiale distributie van vloeibaar aardgas en elektriciteit.
Wereldwijd neemt de vraag naar vloeibaar aardgas toe omdat de aardgasproductie schoner is dan die van kolen en olie.
De strategische focus van het bedrijf op opkomende markteconomieën met een laag risico - met name in Latijns-Amerika - positioneert het om te profiteren van de groeiende vraag naar zowel vloeibaar aardgas als elektriciteit in deze regio's.

Ørsted

Wereldleider in offshore windmolenparken, 's werelds snelst groeiende vorm van hernieuwbare energieopwekking.
Heeft meer offshore windmolenparken gebouwd dan welk ander bedrijf wereldwijd dan ook.
Exploiteert negen windmolenparken en bouwt er nog vier in het VK.
Transurban

Transurban

Bezit en exploiteert stedelijke tolwegen in Australië en de VS.
Wordt ondersteund door een sterke groei van het verkeer in de steden waar het bedrijf actief is, grote groeiprojecten in zijn kernmarkten, evenals inflatiegekoppelde prijsstelling in sommige gebieden en volledig dynamische tolheffing in andere gebieden.

M&G beheert €44,3 miljard aan, infrastructuuractiva.*

*Op 30 juni 2019


Waarom M&G?

Een gedifferentieerde en gediversifieerde aanpak

Investeringen buiten het traditionele universum van economische infrastructuur en diversificatie naar sociale en evolutieve infrastructuur, als onderdeel van een proces dat rekening houdt met ESG-criteria.

Groeiende inkomsten

Een sterk overtuigingsfonds dat investeert in 40-50 bedrijven met het potentieel voor duurzame dividendgroei op lange termijn, vaak ondersteund door inflatiegeïndexeerde inkomsten.

Lagere volatiliteit

Beursgenoteerde infrastructuur biedt potentieel hogere dividendrendementen en een lagere volatiliteit dan internationale aandelen.

 

De waarde van de activa van het fonds zal zowel dalen als stijgen. Hierdoor zal de waarde van uw belegging zowel dalen als stijgen en kan het zijn dat u minder terugkrijgt dan u oorspronkelijk belegd heeft.

Het M&G (Lux) Global Listed Infrastructure Fund belegt in de fundamenten van een moderne samenleving - van de fysieke activa die in onze water-, energie- en transportbehoeften voorzien, tot de onderwijs- en gezondheidszorgvoorzieningen die onze samenleving bevorderen en de communicatienetwerken die ons in een steeds digitalere wereld met elkaar verbinden.

Het fonds belegt voornamelijk in bedrijfsaandelen en zal daarom waarschijnlijk grotere koersschommelingen ondergaan dan fondsen die beleggen in obligaties en/of contanten.

Onze wereldwijde aanpak zoekt naar kansen in zowel de ontwikkelde als de ontwikkelingslanden, met een resolute focus op stabiliteit op lange termijn en een inflatiebeschermde groei in een activaklasse met breedte, diepte en liquiditeit.

 

Contacteer het team