M&G (Lux) Positive Impact Fund

Investeren met een positieve impact voor de samenleving van morgen

Waarom investeren voor impact?

Steeds meer mensen willen hun beleggingen inzetten om positieve veranderingen in de samenleving en het milieu te ondersteunen, maar wij gaan daarbij een stap verder dan bij traditionele ethische of ESG-beleggingen.

Gerichte investeringen in bedrijven die op zoek zijn naar praktische oplossingen voor de dringende problemen van de wereld, zoals honger of slechte arbeidsomstandigheden, kunnen op lange termijn een aantrekkelijk rendement opleveren. Daarom vinden wij dat impact investing niet idealistisch is, maar juist diepgaand pragmatisch. Impact investing maakt het bijvoorbeeld mogelijk om niet-financiële rendementen te meten, op basis van een analyse van de positieve effecten van de activiteiten of producten van een bedrijf met betrekking tot de doelstellingen van de Verenigde Naties voor duurzame ontwikkeling.

De waarde van de activa van het fonds zal zowel dalen als stijgen. Hierdoor zal de waarde van uw belegging zowel dalen als stijgen en kan het zijn dat u minder terugkrijgt dan u oorspronkelijk belegd heeft.

bron: United Nations, Department of Press and Information.

Het fonds kreeg het Febelfin duurzaamheidslabel "Towards Sustainaibility". Voor meer informatie: towardssustainability.be/en

Waar we investeren?

ALK, Dänemark

Wereldwijd farmaceutisch onderzoeksbedrijf gespecialiseerd in preventie, diagnose en behandeling van allergieën. 

ON Semiconductor, USA

Internationaal actieve fabrikant van halfgeleiders voor elektronische IT-apparatuur die de energie-efficiëntie verhoogt, bijvoorbeeld bij de vraag naar elektriciteit.

ISS, Dänemark

Een wereldwijde aanbieder van facilitaire diensten, bijvoorbeeld bij het beheer van gebouwen en installaties.


Voorbeelden van bedrijven die in de portefeuille zouden kunnen worden gehouden. 


Waarom M&G?

Transparantie & focus

Als basis voor een solide investeringsproces bieden beursgenoteerde aandelen in alle economische sectoren een brede toegang tot impact investing. Wij richten ons op bedrijven met overtuigende businessmodellen. De portefeuille bestaat uit minder dan 40 aandelen.

Aanhoudende meerwaarden

Onze strategie combineert twee doelstellingen: een concurrerend financieel rendement en een positieve maatschappelijke bijdrage. Wij zijn namelijk van mening dat de toekomst in handen is van bedrijven die naast een solide rendement op het eigen vermogen ook de levensomstandigheden van veel mensen kunnen verbeteren.

Focus op de toekomst

De regelgevende instanties bevorderen in toenemende mate sociale en duurzame investeringsprocessen. De wet- en regelgeving geeft aanleiding tot een nieuw kader en biedt bedrijven nieuwe groeimogelijkheden.
M&G (Lux) Positive Impact Fund belegt in bedrijven die een positieve invloed hebben op de samenleving door de belangrijkste sociale en/of milieu-uitdagingen van de wereld aan te pakken. Dit zijn onder meer bedrijven die producten maken voor betaalbare en schone energie en bedrijven die diensten leveren die de armoede in de wereld bestrijden.

Het fonds houdt een klein aantal beleggingen aan en daarom kan een daling van de waarde van een enkele belegging een grotere impact hebben dan wanneer het een groter aantal beleggingen aanhoudt.

De waarde en de inkomsten van de activa van het fonds zullen zowel dalen als stijgen. Hierdoor zal de waarde van uw belegging zowel dalen als stijgen. Er is geen garantie dat het fonds zijn doel zal bereiken en het is mogelijk dat u minder terugkrijgt dan u oorspronkelijk hebt belegd.

Het fonds kan blootgesteld zijn aan verschillende valuta's. Schommelingen in de wisselkoersen kunnen de waarde van uw belegging negatief beïnvloeden.

Het fonds belegt voornamelijk in bedrijfsaandelen en zal daarom waarschijnlijk grotere koersschommelingen ondergaan dan fondsen die in obligaties en/of contanten beleggen.Contacteer het team