Hoe doet beursgenoteerde infrastructuur het bij een toenemende inflatie en volatiliteit?

8 min leestijd 24 mei 22

  • Het afgelopen jaar zijn de inflatieverwachtingen flink gestegen. Beleggers die eerst dachten dat de inflatie tijdelijk zou zijn, geloven nu dat deze blijvend zal zijn.
  • Bij de stijgende rente is infrastructuur, dat van oudsher beschouwd wordt als een ‘bondproxy’-activaklasse waarvan de cashflows zeer gevoelig zijn voor renteschommelingen, wellicht niet de eerste keuze van beleggers.
  • Toch denken we dat beursgenoteerde infrastructuur een nadere blik verdient. Niet alleen omdat veel ondernemingen in deze activaklasse aan de inflatie gekoppelde cashflows hebben, maar ook omdat infrastructuur een rol speelt in de transitie naar een wereld met een netto CO2-uitstoot van nul en mogelijk profiteert van andere structurele langetermijntrends, zoals digitale connectiviteit en demografie.

Lees meer 

Meer informatie over het infrastructuur fonds

Dit is een reclame. Raadpleeg het prospectus en het document essentiële beleggersinformatie voordat u een beleggingsbeslissing neemt. De waarde van de activa van het fonds kan dalen en stijgen. Dit betekent dat de waarde van uw belegging zowel kan dalen als stijgen en dat u mogelijk minder terugkrijgt dan het oorspronkelijk door u belegde bedrag. De meningen die in dit document worden uitgedrukt, mogen niet worden beschouwd als een aanbeveling, advies of voorspelling. Resultaten uit het verleden vormen geen indicatie voor toekomstige resultaten. Let op: beleggen in dit fonds betekent het verwerven van rechten van deelneming of aandelen in een fonds, en niet in een bepaald onderliggend actief, zoals gebouwen of aandelen van een bedrijf, aangezien dit alleen de onderliggende activa zijn die eigendom zijn van het fonds.

Gerelateerde inzichten