Fixed income outlook - Is het tijd om mogelijkheden op de obligatiemarkt te overwegen?

15 min leestijd 29 sep. 22

In deze update blikt Jim terug op de recente ontwikkelingen op de obligatiemarkten en staat hij stil bij enkele thema's zoals inflatie en het beleid van de centrale banken die de markten de komende maanden waarschijnlijk zullen domineren.

Kernpunten: 

  • Beleggers maken zich steeds meer zorgen over het risico van een wereldwijde economische recessie, waarbij de onzekerheid over de gasvoorziening waarschijnlijk gevolgen zal hebben voor de economische activiteit in Europa.
  • Er zijn signalen dat de Amerikaanse inflatie haar hoogtepunt heeft bereikt, maar wij denken dat veel van de krachten beginnen af te nemen die de inflatie jarenlang laag hielden, zoals de globalisering.
  • Na forse dalingen dit jaar zijn er volgens ons langetermijnkansen in de vastrentende sector voor flexibele en gediversifieerde beleggers.

Lees meer

Uitsluitend voor Beleggingsprofessionals. Niet bestemd voor verdere verspreiding. Anderen kunnen zich niet verlaten op de hier verstrekte informatie. Deze financiële promotie is gepubliceerd door M&G Luxembourg S.A. Statutaire zetel: 16, boulevard Royal, L-2449, Luxembourg.

Gerelateerde inzichten