Zijn we er al? Aflevering 6 - Duurzaamheid gaat op volle kracht vooruit

6 minuten om te kijken 21 dec. 22

Fabiana Fedeli van M&G Investments heeft hoop voor de toekomst – en heeft daar goede redenen voor

Zeggen dat het wat minder goed gaat met de wereldwijde markten is een beetje een understatement. Obligaties hebben de grootste verliezen in tientallen jaren geleden. De markten zijn veel volatieler geworden... En inflatie veroorzaakt chaos in economieën rond de wereld.

Fabiana Fedeli verwacht dat de inflatie aanhoudt, ook als die matiger wordt, en dat de rente hoog blijft. Daarom is selectiviteit volgens haar cruciaal in deze marktomgeving.

Maar ondanks de uitdagende omstandigheden is er maar weinig kans dat ESG overboord wordt gezet, aldus Fabiana Fedeli. Als CIO bij M&G Investments voor aandelen, multi-asset en duurzaamheid is Fabiana niet iemand die de dingen mooier maakt dan ze zijn, maar ze is wel redelijk optimistisch dat alles op den duur goed zal komen.

“We leren er nog steeds bij [en] proberen de consequenties te begrijpen van wat we doen...maar de route [naar duurzaamheid] is heel duidelijk. Onderweg zullen we obstakels tegenkomen, maar stoppen zullen we niet en omkeren is er al helemaal niet bij.”

Luister naar Fabiana in de laatste aflevering van onze zesdelige serie ‘Zijn we er al?’. De andere afleveringen zijn hier te vinden:

Door Fabiana Fedeli

The value of investments will fluctuate, which will cause prices to fall as well as rise and you may not get back the original amount you invested. Past performance is not a guide to future performance.

Related insights